Telltale bevestigt Back to the Future- en Jurassic Park-games | Gamer.nl

Telltale bevestigt Back to the Future- en Jurassic Park-games | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De CEO van Telltale, Dan Connors, zegt over de nieuw verworven licenties: "Ik denk dat het tijd is om deze licenties wederom naar de digitale wereld te brengen. Telltale heeft altijd een bedrijf willen zijn dat goede verhalen vertelt. We hebben de afgelopen zes jaar veel ervaring opgedaan en we zijn er klaar voor om deze twee iconische series op te pakken en verder te gaan met het vertellen van verhalen in games."

Volgens Connors vertellen de games, die zich momenteel in een vroeg stadium bevinden, een nieuw verhaal binnen de licentie . Maar hoewel de games zich zullen afspelen in dezelfde wereld als de films ziet Connors ze niet per se als vervolgen: "het is eerder een nieuwe interpretatie van beide universa, ontwikkeld voor een ander medium. Voor de ene generatie is het de eerste kennismaking met de series. Voor de andere generatie zijn de games iets dat hen laten terugkijken naar de films en een ervaring biedt die ze kunnen delen met hun familie en vrienden.", aldus Connors

Universal

Zowel Back to the Future als Jura ic Park komen uit de stal van filmstudio Universal en aan beide films heeft regi eur Steven Spielberg meegewerkt. Toch lijkt Spielberg vooralsnog geen aandeel te hebben in de ontwikkeling van de games, maar heeft Telltale slechts inspiratie opgedaan bij de catalogus van Universal.

De vicepresident van de interactieve divisie van Universal, Bill Kispert, zegt over de nieuw aangekondigde games dat hun licenties "een van onze breedste en meest geliefde eigendommen zijn." De filmstudio wilde deze dan ook eerder gebruiken voor games, maar heeft gewacht op het juiste moment. Kispert geeft aan "stereotype schiet-gameplay" te willen voorkomen. Gezien het point-and-click-achtergrond van Telltale lijkt dat dan ook niet te gebeuren, al is er nog niets gemeld over de daadwerkelijke gameplay.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou