'Tekort aan onderdelen verhoogt productiekosten van PlayStation 5'

'Tekort aan onderdelen verhoogt productiekosten van PlayStation 5'

Een tekort aan onderdelen zou er voor zorgen dat de productiekosten van de PlayStation 5 zijn verhoogd naar 450 dollar per exemplaar, omgerekend zo'n 415 euro.

Dat meldt de nieuwssite Bloomberg. Zij zeggen "mensen met kennis over zaken" te hebben gesproken. Sony Interactive Entertainment zou normaliter rond februari de prijs van een nieuwe console die eind dit jaar moet verschijnen bepalen en vervolgens in de lente overgaan tot productie. Volgens Bloomberg wacht Sony nu echter af, mede omdat de prijs van de Xbox Series X nog niet bekend is.

Het grootste probleem zou hem zitten in het vinden van een betrouwbare leverancier aan DRAM en NAND flash-geheugen, die beiden erg gewild zijn voor nieuwe smartphones op dit moment. Sommige topmensen bij Sony zouden van mening zijn dat de console met een verlies moet worden verkocht om de (ook nog onbekende) prijs van de Xbox Series X te verslaan. Andere werknemers zien liever dat de PS5 bij elk verkocht exemplaar al winst maakt.

Tot slot zou Bloomberg ook hebben gehoord dat Sony na de lancering van de PS5 een nieuwe versie van PlayStation VR wil lanceren. Sony zelf heeft niet gereageerd op de geruchten.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Beginfase kunnen ze ervoor zorgen dat ze verlies draaien per console, de echte winst word meestal behaald als de console een jaar oud is.

0

Werd de PS4 in eerste instantie niet ook met verlies verkocht? ... ja, dat werd 'ie: https://www.ad.nl/tech/sony-maakt-verlies-op-playstation-4~a6bf8aa2/

0

Aanbevolen voor jou