Echt Taekwondo-toernooi maakt gebruik van levensbalken uit vechtgames

Echt Taekwondo-toernooi maakt gebruik van levensbalken uit vechtgames

The Korea Taekwondo Association heeft een nieuw stukje technologie gedemonstreerd dat Taekwondo interessanter moet maken voor het grote publiek. De punten worden namelijk bijgehouden in de vorm van een levensbalk, zoals bij vechtgames als Tekken.

Het puntensysteem van Martial Arts-competities kan nogal verwarrend zijn, zeker als je de sport zelf niet beoefent. Dit is volgens The Korea Taekwondo Association een van de redenen waarom de vechtsport niet altijd even goed wordt bekeken. Om de sport aantrekkelijker te maken heeft The Korea Taekwondo Association een nieuw puntensysteem bedacht dat waarschijnlijk bekend voorkomt voor gamers. Het gaat hier namelijk om levensbalken, zoals we die kennen van games als Tekken en Mortal Kombat.

Deelnemers worden in een pak gehesen dat vol zit met sensoren. Deze sensoren meten de kracht van een aanval en op basis van de impact worden er punten van hun levensbalk afgetrokken. Beide rivalen beginnen met een balk van honderd levenspunten, wanneer één van de levensbalken op is, is de wedstrijd voorbij. Bovendien wordt er gebruikgemaakt van verschillende geluidseffecten om de klappen prominenter te maken en zo makkelijker waarneembaar zijn voor het ongetrainde publiek. Het resultaat is een combinatie van een klassiek vechtspel en een olympische sport, en dat ziet er dan ongeveer zo uit.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dat is wel heel cool en een mooi voorbeeld van augmented reality.

0

Nou...not impressed... Had meer verwacht. Maaruhh geen brutal finishes?? Haha

0

Aanbevolen voor jou