Technici claimen dat PS5 verticaal plaatsen voor schade kan zorgen

Technici claimen dat PS5 verticaal plaatsen voor schade kan zorgen

Technici die consoles repareren claimen dat het schadelijk kan zijn om de PlayStation 5 verticaal neer te zetten.

Door de PlayStation 5 verticaal te plaatsen zou na langdurig gebruik vloeibare metaal rondom de apu-chip in de console kunnen lekken. Daardoor zou het vloeibare metaal niet alleen op plekken kunnen komen waar het niet thuishoort, het zou vervolgens ook niet koel genoeg kunnen blijven rondom de chip, waardoor er schade op kan treden.

Een klusjesman plaatste onder de naam TheCod3r een aantal maanden geleden een video op YouTube waarin het probleem in kwestie zich voordeed. Daarbij kreeg hij de console niet meer aan en ontdekte hij het vloeibare metaal dat gelekt was. Sindsdien zijn er meer technici die er melding van hebben gemaakt, waaronder in dit artikel op Wololo.net. Daarin wordt ook een PlayStation-fan genaamd 68Logic aangehaald, een Fransman die eigenaar is van een winkeltje waarin hardware gerepareerd wordt, met soortgelijke bevindingen.

Sony heeft nog geen officiële uitspraken gedaan rondom het probleem. De console kan officieel in ieder geval zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden - de bijgeleverde standaard is voor beide opties geschikt. Gamer.nl kan niet bevestigen of de bevindingen van bovenstaande technici berusten op waarheid.

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola jij maakt hem elke week een keer open?

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola lijkt me ook niet direct. Het zal procentueel ook te verwaarlozen zijn waarbij dit gebeurt en dan verschillen omstandigheden bij de ene plek naar de andere plek enorm wat invloed kan hebben. Omgevingstemperatuur, open of in een matig ventilerende kast, speelsessies van non stop 72 uur etc. Denk niet dat we nu massaal alles plat moeten leggen, al is dat bij mij wel de enigste mogenlijkheid.

0
test

@coola idd hier heeft de ps4 altijd verticaal gestaan en de ps5 ook al sinds day 1 nooit problemen gehad. Gebruik die standaard ook niet.

0

@coola Dus jij kunt in de nabije toekomst kijken? Ik wou dat ik ook zo een glazen bol had :-)

0
test

@coola Daarom is de 1 een techneut en de ander niet, wat nog niet is kan nog komen. Zelfde geld met auto`s, die worden soms terug geroepen terwijl 90% zonder problemen door kan rijden.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@Snoop213 Als je het mij vraagt is het de lelijkste console ooit.

0
test

@lightyears nou er zijn wel erger geweest de Atari jaguar cd of de telstar arcade.

0

Aanbevolen voor jou