Techneut verandert Game Boy in airconditioning-afstandsbediening

Techneut verandert Game Boy in airconditioning-afstandsbediening

Een techneut heeft het voor elkaar gekregen om een Game Boy-game te maken, waarmee hij zijn airconditioning kan bedienen. Hij deelde zijn game op Twitter.

De Singaporese ontwikkelaar JinGen Lim kreeg onlangs een Game Boy Color als cadeau. Niet wetende wat hij ermee moest doen besloot hij de hardware van de handheld te onderzoeken. Daar kwam hij erachter dat de Game Boy Color een infrarood port (zwarte rechthoek op de top van de console) heeft die het mogelijk maak om dingen op afstand te besturen. Lim kwam toen op het idee dat de oude Game Boy een unieke afstandsbediening voor zijn airconditioning kon zijn.

Hij moest alleen eerst een game vinden die infrared-signalen kan opnemen en herhalen. Die vond hij uiteindelijk in de Game Boy-game Mission Impossible. Nu zijn theorie bewezen was kon hij aan de slag met het maken van zijn afstandsbediening. Het eindresultaat is hieronder te bekijken.

Voor meer informatie over hoe de Game Boy-afstandsbediening is gemaakt kunnen geïnteresseerden de blog van de maker bekijken. Lees hier een artikel over de tien beste games die op de handheld zijn uitgebracht.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Mission toch niet zo Impossible :D

0

Aanbevolen voor jou