Electronic Arts is momenteel hard aan het werk om hun nieuwste titel uit de Harry Potter serie, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, af te krijgen voor de release van de gelijknamige film, die 3 juni in de bioscoop zal verschijnen. Zowel de film als de game zijn gebaseerd op het succesvolle boek, maar de game zal een aantal extra gameplay elementen bevatten.

Net zoals de vorige twee games (WK Zwerkbal niet meegerekend) is ook De Gevangene van Azkaban een action-adventure game. De gameplay is ook op sommige punten hetzelfde, maar er zitten toch een aantal nieuwe dingen in. Zo zal je bijvoorbeeld Hedwig, de uil van Harry, en Scheurbek, de hippogrief van Hagrid kunnen besturen. Maar misschien wel de belangrijkste vernieuwing is dat je nu met Harry, Ron en Hermelien samen moet spelen om bepaalde puzzels op te kunnen lossen. Op de vandaag vrijgegeven screenshots kan je dit met eigen ogen bekijken.

Als alles goed gaat zal Electronic Arts Harry Potter en de Gevangene van Azkaban eind mei voor alle platformen naar de winkels versturen.