Nieuws

Team17 annuleert NFT's gebaseerd op Worms na ontvangen kritiek

Fans en ontwikkelaars waren kritisch over het project

Geschreven door Michel Musters op
Een paar dagen na de aankondiging van NFT's gebaseerd op de Worms-franchise, heeft uitgever Team17 ze weer geannuleerd.

Eerder deze week kondigde Team17 een samenwerking met blockchainbedrijf Reality Gaming Group aan. De MetaWorms NFT's zouden bestaan uit uniek, met de computer gegenereerd artwork gebaseerd op Worms. Die NFT's zouden daarbij minder schadelijk voor het milieu zijn dan andere NFT's. De aankondiging kon op veel kritiek rekenen, ook van studio's wiens games uitgegeven worden door Team17.

Inmiddels heeft Team17 laten weten de plannen te annuleren. "We hebben naar onze Teamsters, ontwikkelpartners en fans en de zorgen die ze uiten geluisterd. Daarom hebben we besloten afstand te nemen van NFT's."

Team17 is niet het enige gamebedrijf dat wilde experimenteren met NFT's. Ubisoft kondigde vorig jaar aan NFT's in games te gaan verwerken in de vorm van Ubisoft Quartz. De ontwikkelaar van het aankomende Stalker 2 kondigde daarnaast aan NFT's in de game te willen verwerken. Na veel negatieve feedback besloot de studio die beslissing kort na de aankondiging terug te draaien. Ook stemacteur Troy Baker - bekend van games als The Last of Us - was van plan NFT's uit te brengen, maar besloot deze week die keuze terug te draaien.

Dit artikel delen:

Lees meer

'Nieuwe gamefilm van The Rock gebaseerd op Call of Duty' Sony wil tot en met 2026 tien live service-games uitbrengen
0

Reacties op: Team17 annuleert NFT's gebaseerd op Worms na ontvangen kritiek

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.