Team van Ninja wint eerste Apex Legends-toernooi

Team van Ninja wint eerste Apex Legends-toernooi

Het eerste Apex Legends-toernooi is gewonnen door het team van de populaire Twitch-streamer Ninja. Meer dan 200.000 kijkers volgden live het evenement.

Dinsdagavond werd het eerste deel van het eerste officiële Apex Legends-toernooi georganiseerd door Twitch en Respawn Entertainment. Aan het evenement deden 48 bekende Twitch-streamers mee en er was een prijzenpot van 100.000 dollar te verdelen.

Deelnemers werden verdeeld in zestien teams van drie en gesplitst in Noord-Amerika en Europa. De teams speelden niet direct tegen elkaar, in plaats hiervan hadden ze vier uur de tijd om zoveel mogelijk punten te verzamelen in de reguliere spelmodus van Apex Legends. Met het doden van een tegenstander was één punt te verdienen, een overwinning leverde vijf punten op.

Apex Legends

Team Kings Canyon, bestaande uit de zeer populaire Ninja, Dizzy en King Richard, werd uitgeroepen tot de winnaar van de Noord-Amerikaanse teams met 420 punten. Met zijn drieën behaalden ze 355 kills en 13 overwinningen in vier uur tijd. Andere Twitch-bekendheden Shroud en DrDisrespect eindigden met hun team op respectievelijk de derde en vijfde plaats.

Aan de Europese zijde won Team Mane met Gotaga, Mickalow en Robi. Zij behaalden 399 punten en konden daarmee net als de Amerikaanse winnaar 8.000 dollar verdelen onder de teamleden. De top tien van beide regio's kan hier bekeken worden.

Het volledige toernooi kan worden teruggekeken op het Twitch-kanaal van Twitch Rivals. Op 19 februari gaat het tweede deel van het toernooi van start, waarin ook weer 100.000 dollar aan prijzengeld te winnen is.

Luister ook naar onze podcast, waarin Ron en Erik vertellen hoe ze aangenaam verrast waren door Apex Legends.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Zou het niet zijn dat Ninja en zijn team (omdat ze zo populair zijn) allicht de game wat eerder hebben mogen proberen.>. . of zeg ik nu iets heel raars?

0
test

@kleinekoosjer Shroud en Dr Disrespect hebben de game voor aankondiging al mogen spelen, in het geval van Ninja weet ik niet of jouw bewering klopt.

0

@kleinekoosjer Nee, en dit heeft zeker geen invloed gehad op dit toernooi. Shroud en zijn team hebben de game afgelopen dagen zo'n beetje 10 uur per dag lopen spelen. Het toernooi was ook opgebouwd dat de factor geluk een beetje meespeelde. Het was namelijk niet zo dat ze direct tegen elkaar streden, maar binnen vier uur zoveel mogelijk kills en wins moesten verzamelen.

0
test

@kleinekoosjer niet iets heel raars maar gezien dat deze game een complete surprise was vermoed ik eigenlijk van niet. Daarbij hebben ze natuurlijk ook echt wel iets van skills in het spelen van dit soort spellen. Ik wandelde zelf ook gemakkelijk door de nieuwe smash bros deels door de opgebouwde skills van vorige delen.

0
test

@Jumpman ik snap je punt. Het had allicht ook iets te sneaky geweest aangezien er aardige duit te verdienen was om 1 (of meer) teams voor te trekken. . Ik vind het alleen nogal snel dat dit toernooi gehouden wordt.. en dan nu al zo'n 'bekende' winnaar. Maar game ervaring telt uiteraard erg mee. Een goede game voelt in de regel vanaf minuut 1 goed aan.. En daarna ga je skills ontwikkelen.

0

In mijn ogen zou een opzet waarbij ze met zen alle in dezelfde game worden gedropt voor meer entertainment zorgen. Zeker omdat de games heel snel zijn, lijkt me het ten opzichte van bijvoorbeeld pubg heel geschikt. Omdat er niet zoveel wachttijd is voor de deelnemers die vroeg gekild zijn.

0

Aanbevolen voor jou