Nadat er een week geleden bekend is gemaakt dat Team Fortress 2 twee nieuwe maps zou krijgen, is nu ook bekend geworden dat er nog meer extra's aan zitten te komen, vooralsnog alleen voor de PC. De extra content voor de Xbox 360 en de Playstation 3 is nog niet bevestigd.

Alle klassen zullen grote veranderingen ondergaan die de gameplay sterk zullen veranderen. Wat deze 'grote' veranderingen voor alle klassen precies inhouden is niet bekend, maar wel is bekend dat alle klassen nieuwe wapens zullen krijgen, welke je dient te vrij te spelen door (een deel van) de achievements van die klasse te halen. De medic is het eerste aan de beurt en krijgt twee nieuwe wapens en 35 nieuwe achievements. De medic wordt dan ook gelijk gebruikt door Valve als experiment om te zien of de veranderingen aan zullen slaan, waarna de andere klassen ook nieuwe achievements en wapens zullen krijgen.

Verder zal er ook een nieuwe speelmodus verschijnen samen met de twee nieuwe maps. Een voorbeeld hiervan is in de goldrush map. Het is de bedoeling om met het blauwe team een mijnkarretje naar de basis van het rode team te brengen. Het karretje zal gaan rijden als blauwe spelers in de buurt zijn, en sneller bewegen als er meer blauwe spelers in de buurt zijn, maar het karretje zal helemaal stoppen als er spelers van rood zich rond het karretje begeven.

Als alles volgens de planning verloopt zal binnen twee maanden de extra content voor de PC beschikbaar worden gemaakt.