Team Fortress 2 ontwikkelaar Robin Walker heeft gehint naar een nieuwe, totaal andere spelmodus voor hun teambased shooter. Ook wordt op veler verzoek gewerkt aan een nieuwe Payload multiplayer map. Last but not least speelt het team al langere tijd met het idee om een aantal extra nieuwe klassen in het spel te brengen.

Nu Left 4 Dead al een tijdje in de winkel ligt, kon het team weer verder gaan met het ontwikkelen van nieuwe features en updates voor Team Fortress 2. Volgens Robin Walker heeft het team tijdens het werken aan Left 4 Dead ook een aantal ideeën opgedaan waarvan nu wordt gekeken of ze ook in Team Fortress kunnen worden geïmplementeerd (binnenkort zombies in TF2?). Het team staat ook in nauw contact met de spelerscommunity, zodat er continu geschaafd, gewikt en gewogen wordt over verbeteringen aan de spelervaring.

De nieuwe spelmodus zal binnenkort worden onthuld en er wordt hard gewerkt aan nieuwe multiplayer maps, waarvan de eerste, de Payload map, ook binnenkort zal verschijnen.