Team Fortress 2 is nu free-to-play | Gamer.nl

Team Fortress 2 is nu free-to-play | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De game ondersteunt twee soorten accounts; een gratis account en een Premium-account. Spelers die ooit iets hebben gekocht in de in-game winkel of ooit voor het spel zelf hebben betaald, hebben een Premium-account. Deze spelers hebben toegang tot een aantal extra features; zij kunnen zeldzame en cosmetische items oppakken in de game, meer items in hun rugzak bewaren en hebben krachtiger handels- en crafting-vaardigheden. De gameplay-ervaring is verder volledig identiek voor gratis en Premium-spelers, benadrukt Valve. Zodra iemand met een gratis account iets koopt in de game, wordt zijn account meteen geüpgraded.

Valve-ontwikkelaar Robin Walker zegt in een interview met Develop dat de studio al lang nadenkt over deze stap. "In de afgelopen jaren hebben we veel prijsexperimenten gedaan met de game, en hem zelfs voor 2,49 dollar aangeboden in een Halloween-uitverkoop van een uur. Hoe meer we experimenteerden, hoe meer we ontdekten dat er fundamenteel verschillende soorten klanten zijn; elke klant waardeert het product op zijn eigen manier. Nu we de game gratis aanbieden, voelt dat als een vrij logische stap in de "games als dienst"-weg die we al een tijdje geleden zijn ingeslagen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou