Team achter Mortal Kombat wil weg bij Midway | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Het team dat verantwoordelijk is voor de 17-jaar oude Mortal Kombat-reeks is momenteel druk in gesprek met andere uitgevers om hun eigen studiote beginnen, wat er dus tot leidt dat het team Midwayhoogstwaarschijnlijk zal verlaten.

Het team, dat uit ongeveer vijftig werknemers bestaat schijnt in onderhandeling te zijn met een handvol uitgevers om zo van Midway ontketend te kunnen worden. Volgens een paar anonieme bronnen van Midway komt dit door onder andere een tekort aan betalingen in bonu en vanwege eerder behaalde verkoopresultaten van het spel Mortal Kombat vs. DC Universe.

Een andere reden is dat Midway zich financieel gezien nu in een cruciale positie bevindt. Het Mortal Kombat team blijkt een toenemende frustratie te hebben gekregen van de manier hoe Midway daarmee om gaat.

Woordvoerders van Midway laten weten dat de achterstand van betaling niet door de uitgever zelf komt maar door hun crediteuren. Zou het Mortal Kombat team besluiten wél weg te gaan, dan mogen ze de franchise niet met zich meebrengen. Bijkomend feit is dat ze dan hun huidige project, een nieuwe Mortal Kombat vs. DC Universe, moeten opgeven.

Desalniettemin zal een dergelijk doemscenario als een hele harde klap voor Midway aankomen, aangezien het bedrijf al een aantal van zijn studio's heeft moeten sluiten.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou