'Mass Effect-serie wordt tijdelijk in de ijskast gezet' | Gamer.nl

'Mass Effect-serie wordt tijdelijk in de ijskast gezet' | Gamer.nl

Verschillende bronnen stellen dat een deel van het team bij BioWare Montreal wordt overgeplaatst naar andere studios van EA. BioWare Montreal zal vanaf nu fungeren als een supportstudio.

In april zouden verschillende ontwikkelaars van de studio overgeplaatst zijn naar EA Motive, die ook gevestigd is in Montreal, om te werken aan Star Wars: Battlefront 2. Het team dat overblijft bij BioWare Montreal zal gaan werken aan andere BioWare-games. Wel zullen ze Ma Effect: Andromeda nog blijven ondersteunen.

Het is niet bekend of het ontvangst van Ma Effect: Andromeda te maken heeft met de opsplitsing van het team. Volgens dezelfde bronnen had Ma Effect: Andromeda last van een problematische ontwikkelingsproces. De game werd laat in het proces nog drastisch veranderd, waardoor er weinig tijd overbleef om verbeteringen door te voeren.

Bovendien wordt er gezegd dat de Ma Effect-serie tijdelijk in de ijskast gezet wordt. Echter heeft EA wel aangegeven dat de serie nog wel een toekomst heeft. De game werd voor en na de lancering bekritiseerd om het schrijfwerk en de animaties.

BioWare Montreal werd opgericht in 2009 en hielp mee aan de ontwikkeling van uitbreidingen voor Ma Effect 2. De eerste game die ze zelf hadden ontwikkeld is Ma Effect: Andromeda. Lees hier onze review van de game.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou