De adventuregame ICO is nog steeds één van de mooiste en meest sfeervolle games van deze consolegeneratie en wordt door kenners nog steeds als één van de beste PS2 games gezien. Destijds werd de game hopeloos ondergewaardeerd door het grote publiek vanwege de aparte, nogal spooky setting. Door het fletse, maar wel sprekende kleurgebruik heeft de game een beetje de uitstraling van een schilderij, waardoor sommigen het bijna als een kunstwerkje durven te bestempelen.Het kunstzinnige en avontuurlijke ICO

Ondanks dat ICO misschien niet de aandacht kreeg die het verdiende, heeft het team bij de Japanse tak van Sony Computer Entertainment zich niet uit het veld laten slaan en men blijkt al een aardige tijd bezig te zijn met een geheel nieuw project. Gezien men met ICO bewezen heeft een zeer talentvolle en eigenzinnige ontwikkelaar te zijn, zijn wij nu al zeer benieuwd waarmee men nu op de proppen komt en of het spel zal verschijnen voor PS2, PSP of misschien zelfs de PS3.

Het team heeft verder nog niets over de titel naar buiten gebracht, behalve dat men hoopt binnenkort wat content te kunnen laten zien met bijbehorende informatie. Ook wist men nog te melden dat de game (ondanks zijn relatieve onbekendheid) wereldwijd toch nog zo'n 650.000 keer is verkocht.