Er is weer een leuke quote van één of andere big-shot bij een groot gamesbedrijf. Volgens Jamie MacDonald, vice-president van SCE Worldwilde Studios Europe (lees: een onderdeel van Sony) zal binnen vijf jaar de echt tastbare gamedisc verdwenen zijn. Meneer denkt dat de digitale distributie de komende tijd je van het gaat worden in gamesland.

Dit opzienbarende bericht vertelde hij in zijn speech op de Game Developer's Conference in Londen. Al eerder kwam een hoge pief van Sony met de opmerking dat discs in de toekomst tot het verleden zullen behoren. Phil Harrison, de grote baas, zei namelijk al in Augustus dat de PlayStation 4 hoogstwaarschijnlijk geen discdrive meer zal bevatten.

Sony denkt dus dat online distributie van games groot gaat worden de komende jaren. Ondanks dit komt het Japanse bedrijf toch met hun nieuw soort opslagmedium, de Blu-Ray. MacDonald gaf in zijn speech toe dat dit misschien wat vreemd lijkt, maar zei dat het nog wel even duurt voordat we complete games die nu op een blu-ray passen met een fatsoenlijke snelheid kunnen downloaden. Ook bevestigt hij dat dit een grote impact zal hebben op de complete industrie zoals we hem nu kennen. Games worden dan namelijk niet meer zoals nu door een grote distributeur geleverd aan de winkels, maar zullen apart gedownload kunnen worden. Ook ziet hij een gouden toekomst voor in-game reclame's, games in episodes en extra downloadable content.

Ondergetekende denkt echter dat het wel even duurt voordat de discs niet meer te verkrijgen zijn, aangezien mensen toch liever iets tastbaars in hun handen hebben dan slechts een flink aantal nullen en enen op de harde schijf in hun console.