Na hun eerste titel S.W.I.N.E., de RTS waar varkens een hoofdrol speelden, vond de Hongaarse ontwikkelaar Stormregion het tijd om eens iets anders de hoofdrol te geven. Ze kozen voor de Panzer-tank, het gevreesde Duitse wapen in de Tweede Wereldoorlog.

Panzers is een tactische RTS, zoals bijvoorbeeld Sudden Strike, maar dan geheel in 3D. Je kan aan de slag met de Duitsers, Russen of Geallieerden en je zal leiding moeten geven aan verschillende units. Deze historisch acurate units hebben allen een realistisch zicht en, waar van toepassing, gehoor die door bijvoorbeeld weersomstandigheden beïnvloed kunnen worden.

Uiteraard draait de game niet alleen om de Panzers; zo zal je ook kanonnen, jeeps of motorfietsen in kunnen zetten, alsmede uiteraard een breed aanbod aan infanterie. Ook zal je ondersteuning van bommenwerpers of artillerie kunnen aanvragen. Tijdens gevechten krijgen de units bonuspunten waarmee je dan weer upgrades of reparaties kan bekostigen.

In de vandaag nieuw online gekomen screenshots zien we de 3D engine goed in aktie. Een leuke toevoeging aan de game is trouwens de ondersteuning voor twee monitoren. Op deze manier kan je op één monitor je units orders geven vanuit een hoog camerastandpunt en zie je op de andere monitor je gegeven orders van dichtbij uitgevoerd worden.