Tales of Symphonia is de eerste echt veelbelovende exclusive RPG voor de Nintendo Gamecube. In de Japanse gamespers werd het spel al zeer positief ontvangen en ook in de Japanse verkoopcijfers lijkt de game goed te gaan scoren.

In de eerste dag dat de game daar in de schappen lag, hebben de winkels er namelijk al een kleine 200.000 stuks van verkocht. Gezien Nintendo ook een speciale Gamecube pack heeft uitgebracht van deze game, is het daarom ook goed aan te nemen dat ook de verkoopcijfers van Nintendo's meest recente console hierdoor omhoog zullen schieten.

Tales of Symphonia werd ontwikkeld door Monolithsoft (de RPG divisie van Namco) en kent cell shaded graphics, high class anime/manga style cutscenes en een geheel uniek four-line battle systeem, waarbij vijanden vanuit vier verschillende hoeken in combo vorm door je verschillende partymembers aangevallen kunnen worden. De Japanse pers ontving het met open armen en de verscheidene screenshots en filmpjes die van de game over het internet circuleren laten ook zeker een erg veelbelovende en interessante RPG zien.

Of de game echter ook in Europa zal verschijnen is vooralsnog niet bekend. Het is te hopen van wel, gezien de hoeveelheid goede traditionele RPG's op de Gamecube op het moment nogal dungezaaid is.