Namco heeft nieuwe details prijsgegeven van Tales of Rebirth, de nieuwste game in de "Tales of" reeks van deze Japanse uitgever en ontwikkelaar. Het spel zal, na het 3D uitstapje met Tales of Symphonia, terugkeren naar de tweede dimensie. Ook zal het spel zich afspelen in een compleet nieuw universum met nieuwe karakters.

De held in Rebirth zal iets in de trend van Veigue Lungberg gaan heten en is opgegroeid in een klein, afgelegen dropje. Zoals het in een RPG hoort stierven zijn ouders, toen hij nog erg jong was, een gruwelijke, pijnlijke, bloederige dood. Gelukkig kan het ventje een beetje met zijn zwaard overweg en besluit hij op avontuur te gaan. De wereld waarin hij rond mag waggelen heet Karegia.The game takes place on a continent called "Karegia," the home to two distinct races. The "Huma," (shades of Final Fantasy's "Humes") are the human-like race to which Veigue belongs, a dexterous, intellectual species, while the "Gajuma" are a stronger, more physically oriented race. As the story begins, the two races are at peace in the aftermath of a long war between them, but of course, that's not going to last.

Naast Tales of Rebirth, dat voor de Playstation 2 zal verschijnen, heeft Namco ook officieel bekend gemaakt dat Tales of Symphonia naar dit platform van Sony overgezet zal worden. Ook heeft men gezegd dat men een release in de westerse wereld van deze twee games, niet uitsluit. Vooralsnog staan ze enkel voor Japan in de planning, maar mocht er zekerheid zijn dat de games naar Europa komen, dan zullen we dat zeker melden.