Tales of Arise werd bijna uitgebracht als een nieuwe IP

Tales of Arise werd bijna uitgebracht als een nieuwe IP

De in 2021 uitgekomen rpg Tales of Arise was bijna uitgekomen als een compleet nieuwe IP, in plaats van een nieuwe Tales of-game.

De game zou eerst dan ook simpelweg 'Arise' heten, zo melden producent Yusuke Tomizawa en regisseur Hirokazu Kagawa aan DenFaminicoGamer (via TheGamer). Het spel verschilde qua sommige aspecten - waaronder de combat en het uiterlijk - dusdanig van de langlopende rpg-franchise, dat beide makers twijfelden of die naam wel gebruikt moest worden.

Hoe dan ook kozen ze er uiteindelijk wel voor om er een nieuw deel in de Tales of-serie van te maken. De game kwam in september 2021 uit en werd gemiddeld genomen positief ontvangen. Op Gamer.nl ontving het spel een 8: "Tales of Arise heeft een chaotisch maar onderhoudend en strategisch gevechtssysteem, een weelderige en prachtig vormgegeven wereld om te verkennen en personages waarin je jezelf kunt herkennen. De rode lijn van het verhaal – de underdog die de tirannie ten val brengt – is een mooie motivatie. Grotere vernieuwingen blijven uit, maar dat neemt niet weg dat deze Japanse actie-rpg een feest is voor iedereen met interesse in de reeks en ’het genre in het algemeen."

Op 17 februari verschijnt een remaster van Tales of Symphonia, een van de populairste delen in de reeks. Deze remaster komt naar Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Apart, vind het wel echt een Tales of game

0

Aanbevolen voor jou