Fatale is kleiner in schaal dan het vorige project van Tale of Tales, The Path, en daardoor meer vergelijkbaar met The Graveyard. Het spel is meer een 'verkenbaar schilderij' dan een doelmatige queeste. "Het spel is zelfs direct geïnspireerd door schilderijen", zeggen Auriea Harvey en Michael Samyn van Tales of Tales. "In de negentiende eeuw was de 'femme fatale' een favoriet thema van schilders. (...) We wilden iets met dat thema doen in real-time 3D, en met het idee van een schilderij als een bevroren moment in de tijd."

In Fatale zul je één scene uit de legende van Salomé ervaren door de emoties en gedachten van de personages die erin voorkomen. "We zijn geïnteresseerd in het idee van een liefdesverhaal dat met de dood eindigt. Maar we willen ook andere elementen van het verhaal laten zien, zoals bijvoorbeeld dat Salomé gemanipuleerd werd door haar moeder, Kongingin Herodias, die daardoor de echte 'femme fatale' in het verhaal wordt."

Weldoordachte releasedatum

Oscar Wilde's interpretatie van Salomé als jonge vrouw die verliefd is op de profeet is de voornaamste inspiratie voor Fatale. De versie van Wilde werd in 1891 geschreven, maar nog voor de eerste opvoering verboden in Engeland vanwege het uitbeelden van Bijbelse figuren. Pas op 5 oktober 1931 werd het stuk voor het eerst opgevoerd in Groot-Britannië. Dit is de reden dat Fatale zal verschijnen op 5 oktober van dit jaar.