Nieuws
GTA Online

Take-Two ziet omzet stijgen door aanhoudend succes GTA Online

Omzet steeg met 34 procent naar 352 miljoen euro

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Grand Theft Auto 5 en de bijbehorende onlineversie GTA Online blijven belangrijke inkomstenbronnen voor ontwikkelaar Take-Two.

Het bedrijf maakte woensdagavond in zijn kwartaalcijfers bekend dat de omzet met 34 procent steeg naar 418 miljoen dollar (353 miljoen euro). De ontwikkelaar draaide een nettowinst van 60 miljoen dollar.

Take-Two noteerde de goede cijfers ondanks een gebrek aan nieuwe games. Door het blijvende succes van onder meer GTA 5, GTA Online en NBA 2K17 blijft het de firma voor de wind gaan.

De inkomsten uit 'terugkerende' aankopen, zoals de aankoop van in-game geld of betaalde uitbreidingen voor games, steeg met 72 procent. Deze categorie is inmiddels goed voor 41 procent van alle inkomsten van Take-Two.

Hoewel GTA 5 inmiddels vier jaar geleden verscheen, staat de game nog altijd hoog in de lijsten met bestverkopende games in diverse landen. Bovendien spelen veel gamers nog GTA Online, de onlineversie van het actiespel waarin het ook mogelijk is om de digitale bankrekeningen van personages met echt geld te spekken.

Door het blijvende succes van deze games heeft Take-Two zijn verwachtingen voor de rest van het boekjaar bijgesteld. Het bedrijf denkt nu in de periode tot en met maart 2018 tussen de 1,62 en 1,72 miljard dollar te kunnen verdienen.

In de lente van 2018 verschijnt de volgende grote game van Take-Two, Red Dead Redemption 2. Een exacte releasedatum is nog niet bekend. De game komt naar PlayStation 4 en Xbox One, het bedrijf kon een pc-versie niet bevestigen.

Door NU.nl

Dit artikel delen:

Lees meer

Ferrari komt naar Project Cars 2 Volledige wedstrijd in Fifa 18 te zien
2

Reacties op: Take-Two ziet omzet stijgen door aanhoudend succes GTA Online

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • chefry

  • 3 augustus 2017 08:54
  goed nieuws. en rockstar blijft het spel updaten met nieuwe patches en grote updates. vooral de gunrunning update is erg cool.
  De ingame shark-cards leveren take-two heel veel geld op. maar ik koop die dingen niet want ingame geld wil ik verdienen door te spelen en niet door echt geld om te zetten in nepgeld, of geld krijgen van hackers/modders.

  Ik speel het spel graag online en de opties blijven divers en voorlopig verveeld het spel me nog steeds niet

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Inflatable

  • 3 augustus 2017 14:06
  @chefry Het lijkt een beetje op het systeem van free to play games, je kan alles gratis unlocken in de game en met de Sharkcards doe je niks meer dan de grind of tijd afkopen..

  Zodra je een goede economie hebt draaien met allerlei fabrieken en pakhuizen etc is ingame geld verdienen niet zo'n probleem.. Je moet ook niet alles willen kopen maar keuzes maken met nieuwe auto's etc, dan is het allemaal prima te doen.. Ik heb dit systeem veel liever dan dat ze steeds echt geld vragen voor nieuwe DLC.. Op deze manier kan iedereen gewoon altijd met iedereen blijven spelen, ongeacht of je er verder echt geld aan uitgeeft of niet..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.