Nieuws
Zynga

Take-Two wil obligaties verkopen om Zynga-deal te bekostigen

In totaal voor 2,7 miljard dollar

Geschreven door Marvin Toepoel op
Om geld te verzamelen voor het bekostigen van de overname van mobiele gamesontwikkelaar Zynga, wil Take-Two Interactive deels senior obligaties verkopen.

Take-Two Interactive meldt aan investeerders dat het 2,7 miljard dollar aan senior obligaties wil verkopen. Dat zijn een soort obligaties die prioriteit genieten boven andere obligaties in het geval een bedrijf bijvoorbeeld failliet gaat, wat betekent dat bezitters van senior obligaties als eerste worden uitbetaald.

Het bedrijf verwacht dat de obligaties op 14 april een beursnotering krijgen en vanaf dan dus verhandeld kunnen worden. Een deel van de opbrengst van die obligaties gaat naar de overname van Farmville-maker Zynga, waar in totaal zo’n 12,7 miljard dollar mee gemoeid gaat.

Toen de Zynga-overname werd aangekondigd was de deal de grootste games gerelateerde overname in decennia. Dat duurde slechts een week, totdat Microsoft bekendmaakte Activision Blizzard over te nemen voor 68,7 miljard dollar. 

Bron: gamesindustry.biz

Dit artikel delen:

Lees meer

Sega’s Super Game-project omvat meerdere spellen 343 Industries teaset ‘iets nieuws’ voor Halo: The Master Chief Collection
1

Reacties op: Take-Two wil obligaties verkopen om Zynga-deal te bekostigen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Messtranor

    • 11 april 2022 10:55
    loopt de gta online premium niet goed genoeg?

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.