Update: Take-Two ontkracht geruchten over GTA 6-releasedatum

Update: Take-Two ontkracht geruchten over GTA 6-releasedatum

Een hint naar de releasedatum van Grand Theft Auto 6 is ontkracht door Take-Two. Het moederbedrijf achter Rockstar Games meldt dat de genoemde marketingkosten geen indicatie zijn voor een releaseperiode voor GTA 6.

Gisteren leek het even erop dat GTA 6 uit zou komen tussen 1 april 2023 en 31 maart 2024. In een jaarlijkse weergave van het marketingbudget (de 10-K SEC-filing) van GTA-uitgever Take-Two Interactive was namelijk een flinke stijging van budget tijdens die periode te zien. Omdat eerder bij Red Dead Redemption 2 er ook al een groter marketingbudget was, werd dit opgevat als een hint naar de releasedatum, maar nu maakt Take-Two duidelijk dat het hier niet om de nieuwe GTA gaat.

Het marketingbudget heeft volgens de uitgever enkel betrekking op de externe bedrijven van Take-Two. GTA 6 wordt gemaakt door Rockstar Games Studio, een interne studio van Take-Two, en heeft daarom niets met de 10-K SEC-filing te maken. Het originele bericht is hieronder te lezen.

Take-Two heeft geen verdere details over de release van Grand Theft Auto 6 gedeeld.

Origineel Bericht: Uitgever Take-Two Interactive is mogelijk van plan om Grand Theft Auto 6 in 2023 of begin 2024 uit te brengen.

De uitgever heeft namelijk gemeld hoeveel marketingbudget het per jaar wil gebruiken. Dit toont het bedrijf elk jaar in een 10-K SEC-filing. Het bedrijf is van plan om in het fiscale jaar 2024, dat loopt van 1 april 2023 tot 31 maart 2024, 89,2 miljoen dollar aan marketinggeld uit te geven - meer dan het dubbele van andere jaren.

Het lijkt dan ook waarschijnlijk dat een aanzienlijk gedeelte van dit geld bestemd is voor de marketing van Grand Theft Auto 6. Hoewel dit niet officieel bevestigd is, is op deze manier eerder al de releaseperiode van Red Dead Redemption 2 achterhaald. Natuurlijk blijft het daarnaast ook mogelijk dat de release van Grand Theft Auto 6 wordt uitgesteld. Het hoge marketingbedrag stond vorig jaar nog voor fiscaal jaar 2023 gepland, dus waarschijnlijk is het spel intern al een keer van releaseperiode verschoven.

Vooralsnog heeft Rockstar nog niet officieel Grand Theft Auto 6 aangekondigd of onthuld. Er is dan ook nog niets bekend over het spel, al lijkt het gezien de mogelijke releaseperiode waarschijnlijk dat de game op de volgende generatie consoles verschijnt. Ook gaan er geruchten dat spelers in het spel terugkeren naar Vice City.

 
Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@denver Die kan van bijna alles franchises nog wat leren.

0

@denver ach EA harkt bakken met geld binnen met FIFA wat zouden ze nog meer moeten leren? EA is een bedrijf wat geld moet verdienen en FIFA is hun cashcow, werkt prima voor hun. Dat wij er niets aan vinden en het gek vinden dat mensen die game ieder jaar weer kopen is voor EA niet relevant zolang er maar genoeg geld verdiend wordt

0
test

@fonsrutte Precies dat. Gamers zien games vaak als iets heel bijzonders/speciaals. Maar uiteindelijk is het gewoon een product waar een bedrijf geld aan wilt verdienen. En dat doet EA met Fifa als geen ander.

0
test

@denver Ware het niet dat FIFA een compleet ander soort game is en 1 van de redenen voor een jaarlijkse release is vanwege de verandering van samenstelling van teams en welke beschikbaar zijn. (Ben zelf totaal geen voetbal fan hoor) En dan nog, elke FIFA release haalt veel geld binnen, dus de gamers zitten blijkbaar wel te wachten op een nieuwe release. Dus waarom zou EA daar dan niet aan voldoen?

0
test

@SuperDre Die nieuwe opstellingen en welke spelers er beschikbaar zijn kan ook heel eenvoudig met een patch gedaan worden. De enige reden dat EA ieder jaar een nieuwe Fifa game uitbrengt is omdat het verkoopt. En zolang mensen het blijven kopen, blijft EA ze maken. En daar geef ik ze groot gelijk in, want het is een bedrijf en een bedrijf moet winst maken. Mensen die het er niet mee eens zijn moeten het niet kopen. Dat is hoe een vrije markt werkt.

0

@denver PS2 had GTA3, Vice City & Andreas, Liberty City stories ook nog. PS3 had GTAIV + DLC & GTAV PS4 heeft niets. Alleen GTAV wat al op de PS3 speelbaar was. Vind het best matig hoor. Al die online crap van RDR2 en GTAV. Ik heb liever dat ze alle tijd en energie steken in nieuwe games dan aan al die online shizzle.

0
test

@Ansjo je vergeet dat PS2 ook nog Vice city stories had.

0

Dat duurt me eigenlijk te lang :P

0

Aanbevolen voor jou