Eén van de grootste uitgevers ter wereld heeft in de VS zijn cijfers bekend gemaakt voor het tweede kwartaal. Take-Two Interactive heeft in dat kwartaal ruim $50 miljoen dollar verlies gemaakt. Waarschijnlijk dat gamers die niet handelen op de beurs, zich hier echter nauwelijks voor interesseren. In het bericht stond wel iets dat heel interessant was, vooral voor de bejaarde gamer onder ons.

In het bericht staat namelijk dat Take-Two en 3D Realms opnieuw zullen onderhandelen over het contract betreffende Duke Nukem Forever, nu al een legendarische game, ook al wordt hij nooit gereleased. Het contract, dat in 1997 opgesteld was, zou voor 3D Realms inhouden dat Take-Two vijf miljoen dollar zou betalen aan de ontwikkelaar, wanneer het spel af zou zijn. Aangezien het spel echter behoorlijk vaak vertraagd is, zou 3D Realms nu nog maar net vier miljoen krijgen.

In het persbericht staat echter dat, wanneer 3D Realms zorgt voor een release vóór 31 december 2006, het bedrijf $500.000 zal krijgen, als een soort voorafje. De rest van het geld volgt dan naderhand nog.

Het betreft hier alleen de PC-versie van Duke Nukem Forever, niet de consoleversies. Het spel zou, zo werd in 2001 gezegd, ook in ontwikkeling zijn voor XBox en PlayStation 2, en er gaan nu geruchten dat het spel ook voor de Xbox 360 in ontwikkeling is.

Kan het dan toch nog zo zijn dat het meest uitgestelde spel OOIT toch nog in de winkels komt te liggen?