Strauss Zelnick, die benoemd werd tot kersverse voorzitter van Take Two na de aandeelhoudersovername van afgelopen week, heeft de nieuwe richtlijnen voor de publisher op tafel gelegd. Zelnick's eerste taak zal bestaan uit het rechttrekken van de financiën, om er zeker van te zijn dat Take Two efficiënter zal omgaan met zijn creatieve eigendommen.

“We moeten het bedrijf stabiliseren en zowel aandeelhouders als werknemers gerust stellen dat we de waarde van Take Two maximaliseren,” vertelt Zelnick. Ben Feder, die op dit moment de rol van CEO op zich heeft genomen, zal deze positie niet voor altijd houden; Zelnick is binnen een termijn van twaalf maanden op zoek naar een permanente CEO.

“Voordat we de plaats van de CEO vervangen willen we eerst de moraal stabiliseren, een strategie ontwikkelen en de structuur van het bedrijf verbeteren.” Helaas komt bij de belofte van een verfijnde bedrijfsaanpak ook een schaduw boven de werknemers van Take Two te hangen, waarbij ontslag niet uit te sluiten valt. “Hier zullen we open kaart over spelen. Het bedrijf op een efficiënte manier besturen is enorm belangrijk voor ons en we denken dat een magere bedrijfsoperatie de aandeelhouders zal helpen,” aldus Zelnick.