Take Two: "GTA moet geen jaarlijkse franchise worden" | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De uitgever voelt er niets voor om van de Grand Theft Auto-serie een jaarlijkse uitgave te maken. "We vinden niet dat GTA een jaarlijkse franchise moet worden", zei Zelnick. Volgens hem "is er een balans tu en hoe lang het duurt om zo'n ongelooflijke titel te ontwikkelen en hoe lang je moet zorgen dat de honger naar nieuw materiaal bij de consument zowel gestild als opgewekt is voor het volgende deel."

Winst

Volgens Zelnick is dat één van de dingen die het bedrijf in het verleden erg goed heeft gedaan, wat blijkt uit de winst en veerkracht Grand Theft Auto en andere franchise van Take-Two.  "Dat zie ik niet veranderen", aldus Zelnick.

Of Zelnick The Ballad of Gay Tony ook als nieuw deel in de GTA-serie rekent, is niet bekend. Het valt dus ook niet te zeggen of we een mogelijke Grand Theft Auto 5 in 2010 kunnen verwachten.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou