Nieuws
Outriders

Take-Two geeft nieuwe game van Outriders-studio niet meer uit

People Can Fly is nu van plan om Project Dagger zelf uit te brengen

Geschreven door Michel Musters op
Take-Two Interactive gaat de nieuwe game van Outriders-ontwikkelaar People Can Fly niet meer uitgeven.

Dat heeft de ontwikkelaar van Outriders en Bulletstorm bevestigd. Het zou gaan om een wederzijdse keuze. People Can Fly laat weten dat "het uitgeven van games onderdeel is van onze strategie", waarmee de ontwikkelaar lijkt te hinten naar de mogelijkheid dat de keuze bij de studio zelf lag, om zo zelf het spel uit te kunnen brengen.

De in New York gesitueerde studio van People Can Fly werkt al enkele jaren aan Project Dagger, een nieuwe actie-adventure-IP die volgens de ontwikkelaar zelf "enorm ambitieus en grensverleggend" wordt. Roland Lesterlin, de regisseur van Just Cause 3, leidt hij project.

Volgens Sebastian Wojciechowski, de CEO van People Can Fly, gaan de ontwikkelaar en uitgever op een vriendelijke manier uit elkaar en is er geen reden dat de bedrijven in de toekomst niet nog eens kunnen samenwerken. 

"We geloven enorm in de potentie van Project Dagger en zullen de ontwikkeling voortzetten en zelf uitgeven. Het spel is nog in pre-productie. Ons team richt zich nu op het perfectioneren van gevechten en gameplay en het migreren van Unreal Engine 4 naar Unreal Engine 5."

Hij vervolgt: "Ik ben mij er van bewust dat deze keuze investeringen vanuit onszelf vergt, maar zelf uitgeven is onderdeel van onze strategie. We sluiten echter niet uit dat we met een nieuwe uitgever gaan samenwerken als dit een interessante zakenlijke kans creëert."

People Can Fly heeft in totaal zeven games in ontwikkeling verspreid over diens negen studio's. Naast Project Dagger werkt het bedrijf aan het nieuwe project Gemini (voor Square Enix), een project genaamd Red, twee vr-games en twee games die het zelf gaat uitgeven in de vorm van Bitfrost en Victoria.

Dit artikel delen:

Lees meer

RTX 40-videokaarten worden zonder crypto-blokkade geleverd Naughty Dog maakt The Last of Us-gifjes gebaseerd op films en memes
0

Reacties op: Take-Two geeft nieuwe game van Outriders-studio niet meer uit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.