Take-Two geeft bijna een miljard dollar uit aan overname Codemasters

Take-Two geeft bijna een miljard dollar uit aan overname Codemasters

Take-Two Interactive is van plan Codemasters te kopen en geeft daar 994 miljoen dollar, omgerekend meer dan 840 miljoen euro, aan uit.

Dat heeft de eigenaar van Rockstar Games en 2K Games bekendgemaakt. Vorige week spraken zowel Take-Two als Codemasters de intentie tot overname al uit, maar dat lijkt nu dus echt door te gaan.

Strauss Zelnick, de CEO van Take-Two: "Codemasters staat bekend om het ontwikkelen van enkele de meest commercieel succesvolle en geliefde racefranchises, en we denken dat hun games onze eigen sportportfolio complementeren en groei op de lange termijn opleveren." De overname moet in het eerste fiscale kwartaal van 2021 plaatsvinden.

Codemasters is specifiek gespecialiseerd in het racegenre, met franchises zoals F1, Dirt en Project Cars. Take-Two heeft met Rockstar Games de Grand Theft Auto- en Red Dead Redemption-franchises in handen, en met 2K Games onder andere de NBA 2K-, Borderlands- en Mafia-spellen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Heel erg benieuwd wat dit voor een game als F1 betekend.

0
test

@LarryLicious Ik heb zo'n vermoeden dat ze alle middelen gaan toepassen om het financieel zoveel mogelijk uit te melken. Als ik kijk naar wat ze met red dead/gta online doen en bijvoorbeeld nba 2k, dan lijkt de toekomst niet al te rooskleurig. Verwacht meerdere seizoenen om ook maar een beetje genoeg geld te hebben om iets te kunnen upgraden, waardoor je genoodzaakt zult worden om de portemonnee te trekken om ook maar een beetje competitief te worden. Er zal ongetwijfeld een casino komen en alsnog zal het een 3+ rating krijgen en iedereen is tevreden :)

0
test

@alex201 Dat was ook mijn gevoel inderdaad. Aan de andere kant is het natuurlijk een groep die dingen wel heel groot kunnen maken, voor games als F1 en Dirt kan dit net even dat extra's geven waar CM al jaren vast zit. Kijk alleen maar naar graphics van F1, daar zit al jaren niet heel veel vooruitgang in

0

Aanbevolen voor jou