Nieuws
Red Dead Redemption 2

Take-Two-CEO vindt vakbonden voor game-industrie onnodig

Strauss Zelnick laat zich uit over idee van vakbonden

Geschreven door Rick Bloemzaad op
Strauss Zelnick, de CEO van Take-Two, laat weten het idee van een vakbond voor de game-industrie onnodig te vinden. Dit meldt Zelnick tijdens een interview met GameIndustry.biz.

Het idee voor een vakbond in de gamewereld werd nieuw leven ingeblazen nadat Rockstar, de dochteronderneming van Take-Two, veel kritiek ontving over de werkomstandigheden omtrent de release van Red Dead Redemption 2. Als gevolg hiervan ontwikkelde zich een discussie over het potentieel vormen van een vakbond. Zelnick zegt nu dat het moeilijk voor te stellen is dat zo'n vakbond gevormd wordt, maar dat Take-Two bereid zou zijn om mee te werken indien dit gerealiseerd wordt.

"Vakbonden worden meestal gevormd naar aanleiding van slechte of onbestaande werkrelaties. En meestal zijn vakbonden voordelig wanneer het een industrie betreft waarbij het aantal werknemers groter is dan het aantal openstaande vacatures. Wij hebben minder werknemers dan banen en die worden erg goed betaald", aldus Zelnick.

Take Two
Strauss Zelnick

Hieraan voegt hij toe dat Take-Two momenteel 500 openstaande vacatures heeft, er 200.000 werknemers in de Verenigde Staten actief zijn in de game-industrie en meer dan 100.000 dollar per jaar verdienen. Hierdoor is het volgens de CEO moeilijk om voor te stellen waarom ze een vakbond willen vormen. "Maar we zijn een meegaand bedrijf dat bereid is om mee te werken indien collega's willen onderhandelen.

Met onderwerpen zoals crunch zijn vakbonden sinds kort vaker een discussiepunt geworden. Op dit moment bestaan er nog weinig vakbonden in de game-industrie, maar verschijnen er langzamerhand steeds meer. Zo was tijdens afgelopen E3 de vakbond Game Worker Unite aanwezig met de Game Developers Conference om het woord over vakbonden in de game-industrie te verspreiden.

Dit artikel delen:

Lees meer

CD Projekt Red toont concept art van Cyberpunk 2077 Fortnite-update voegt nieuwe items, wapens en meer toe
3

Reacties op: Take-Two-CEO vindt vakbonden voor game-industrie onnodig

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Ghost

  • 18 juni 2019 16:55
  Wel toepasselijk beeld, een game die zich afspeelt in 19e eeuw en een CEO met een 19e-eeuwse opvatting

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Qinneth

  • 19 juni 2019 08:38
  "Hieraan voegt hij toe dat Take-Two momenteel 500 openstaande vacatures heeft, er 200.000 werknemers in de Verenigde Staten actief zijn in de game-industrie en meer dan 100.000 dollar per jaar verdienen."

  Dit was al gelijk ontkracht bij het online gaan van het originele artikel. Het gemiddelde salaris van iemand die in game industrie werkt, zit rond de $30.000,- tot $60.000,-. Wat ook niet mee helpt is dat de meeste studio's in steden zitten waar de huur absurd hoog is. Stel dat je $60.000,- verdient, wat neerkomt op $5.000,- per maand, dan is de kans groot dat je daarvan $3.500,- alleen al mag neertellen voor de huur. Dan blijft er weinig over van wat eruit ziet als een riant salaris.

  En natuurlijk is Strauss Zelnick tegen vakbonden, want die gaan hem en zijn bedrijf geld kosten op de lange termijn. Maar deze man heeft al zoveel miljoenen verdient, dat kan hij niet eens meer uitgeven in zijn leven, en hij staat zover van de normale man verwijderd, heeft totaal geen relevatie-vermogen meer.

  Dit doet me een beetje denken aan die gif waarin een rijke vrouw zegt: "It's only a banana, darling, what could it cost? 10 dollars?"

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  armilo-theus

  • 19 juni 2019 09:50
  Goed dat ik het artikel 2x heb gelezen las eerst dat hij een vakbond nodig vond, maar helaas leeft de klootzak in de 19 eeuw. De game industry heeft echt een vakbond nodig.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.