'Take-Two cancelde plotseling contract met Kerbal Space Program 2-ontwikkelaar'

'Take-Two cancelde plotseling contract met Kerbal Space Program 2-ontwikkelaar'

Uitgever Take-Two Interactive annuleerde plotseling het contract met Kerbal Space Program 2-maker Star Theory Studios, om vervolgens het personeel te rekruteren bij een nieuwe studio voor dezelfde game. Dat claimt href="https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-06-03/kerbal-space-program-2-release-disrupted-by-corporate-strife" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Bloomberg</a>.

Tot december 2019 werkte Star Theory Studios aan Kerbal Space Program 2, waarna het personeel op ongebruikelijke manier op de hoogte werd gesteld van het annuleren van het contract met Take-Two.

"Het was een zeer moeilijke beslissing om te maken, maar het werd noodzakelijk toen we het gevoel hadden dat bedrijfsomstandigheden de ontwikkeling, uitvoering en integriteit van de game mogelijk belemmeren," vertelde Take-Two-baas Micheal Cook via LinkedIn aan medewerkers van Star Theory. "Daarom moedigen we jullie aan om te solliciteren voor een positie bij ons."

Het bericht onthulde ook dat Intercept Games werd opgericht, een nieuwe studio van Take-Two om Kerbal Space Program 2 te ontwikkelen. Volgens Bloomberg kwam het nieuws als een grote verrassing, gezien het team al twee jaar aan de game werkte en de opmerkelijke manier van communiceren.

Zo'n twaalf medewerkers, inclusief regisseur Nate Simpson en studiohoofd Jeremy Ables, vertrokken naar Intercept Games om de ruimtesimulator verder te ontwikkelen. De overgebleven werknemers van Star Theory Studios deden een poging nieuwe deals te sluiten, maar vanwege het gebrek aan netwerkmogelijkheden door de pandemie moest de studio uiteindelijk de deuren sluiten.

Kerbal Space Program 2 staat momenteel gepland voor het najaar van 2021.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dus de rechten van Kerbal space liggen bij Take-Two? want anders hadden ze dit niet kunnen doen.

0

@SuperDre ik vind het ook wel een vreemd verhaal ja.

0

Aanbevolen voor jou