betalen aan de aanklagers van de Hot Coffee-mod uit GTA: San Andreas.

De aanklagers, aandeelhouders van de uitgever, zullen gezamenlijk de 20,14 miljoen dollar krijgen, waarvan 15,2 miljoen dollar (10,62 miljoen euro) door de verzekering van Take-Two zal worden betaald. Het resterende bedrag komt van de uitgever zelf.

“We zijn blij dat we tot deze overeenstemming zijn gekomen, die alweer een belangrijke stap voorwaarts betekent voor het bedrijf,” aldus Strauss Zelnick, baas van Take-Two.

Hot Coffee-mod

Aandeelhouders van Take-Two hadden in 2006 gezamenlijk een rechtszaak aangespannen tegen de uitgever, omdat het bedrijf wist dat er seksueel getint materiaal in het spel aanwezig was, maar er geen actie werd ondernomen om dit er uit te halen. Volgens hen zouden hierdoor de aandelen zijn gezakt en er geld verloren zijn gegaan.

Hot Coffee is de benaming van een patch voor Grand Theft Auto: San Andreas die de speler na het installeren de mogelijkheid geeft om de liefde te bedrijven met een vrouwelijk personage. Deze gameplay zat altijd al in de game, maar was voor de uitgave geblokkeerd door de ontwikkelaar. In juli 2005 werd dit in de broncode van het spel ontdekt door een Nederlandse gamer. Later is er door deze fan een modificatiepatch beschikbaar gesteld, die de scène wel speelbaar maakte.