Tactische rpg The Banner Saga nu beschikbaar in App Store | Gamer.nl

Tactische rpg The Banner Saga nu beschikbaar in App Store | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

In januari kwam The Banner Saga uit voor pc en in juni werd bevestigd dat de game in de zomer naar tablets zou komen. Op iPhone is de game dus echter ook beschikbaar. De game werkt niet op iPhone 4, wel op 4S en nieuwere modellen.

De prijs is ongeveer de helft van de pc-versie en bevindt zich in het duurdere deel van de App Store. Stoic meldde in een interview met Polygon dat Apple gefrustreerd raakte van consumenten die niks voor apps willen betalen. "Ze willen zo min mogelijk betalen. Ze spenderen 600 dollar aan een iPad, vier dollar aan een kop koffie en twintig aan lunch. Vier of vijf follar voor een game is echter een levensveranderende besli ing. Dat frustreert mij ook", aldus John Watson, een van Stoics oprichters.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou