Onlangs kregen we al de eerste screenshots te zien van 6GUN, de nieuwste game van BattleBorne Entertainment, de ontwikkelaar van het nooit verschenen Combat Elite: World War II Paratroopers. Vandaag heeft men middels een persbericht 6GUN officieel aangekondigd.

In 6GUN neem je de controle over een squad, de GUNSLINGERS genaamd. Dit is een eenheid van het Amerikaanse leger dat problemen op kan lossen, zonder dat de Amerikanen er de verantwoordelijkheid over hebben, een soort van noodoplossing voor wanneer er op een diplomatieke manier niet bereikt kan worden wat de Amerikanen in gedachten hebben.

6GUN bevat een twaalftal levels met in totaal zo'n 45 missies, variërend van het redden van gijzelaars tot het snipen vanaf een helikopter. Het spel zal in 2006 voor PS2, Xbox en PC op de markt komen. Tijdens de komende GDC zal BattleBorne het spel aan de aanwezige uitgevers tonen in de hoop dat een ervan bereid is het spel op te pikken. De vorige titel van BattleBorne zou worden uitgeven door Acclaim, maar men verbrak het contract omdat Acclaim, dat kort erna failliet ging, haar beloftes niet na kon komen. Een nieuwe uitgever werd nooit gevonden. Lees het persbericht van 6GUN hier.