Snode terroristen hebben een aantal prominente artiesten, wetenschappers en industriëlen gegijzeld. De enigen die ze weer uit handen van de slechteriken kunnen bevrijden, zijn de leden van Unit 77, een viertal goedgetrainde elitetroepen met elk hun eigen speciale mogelijkheden.

Uiteraard is er eentje die gewoon van knallen houdt. No brains, big guns. Zijn naam: Dag Hammer. Wat subtieler maar nog steeds explosief is TK Richter, piloot en bommenexpert. Uiteraard is er ook een dame in het gezelschap. Haar naam is Kendra Chase en ze blijft graag op een afstand. Inderdaad: de sluipschutter. Voor wie het rijtje tot dusver bekend voorkomt, zal niet verbaasd zijn wat de professie is van de vierde van het stel, Bill 'The Drill' Matic. Hij is namelijk de hacker en technologie-expert. Een standaard rolverdeling die er wel voor zorgt dat Unit 77 van alle markten thuis is.

En dat is nodig ook, want je zult op tactische wijze afgelegen en goed beveiligde gebouwen binnen moeten dringen. Je kunt ervoor kiezen één enkele eenheid te besturen, of gezamenlijk een squad te vormen mocht je tegenover een overmacht aan vijanden komen te staan. Het spel doet wat denken aan Commandos, maar dan met een moderne setting. En op je handheld, want Elite Forces: Unit 77 is een exclusieve Nintendo DS-titel.