Nieuws
System Shock

System Shock-maker: ‘Rechten deel 3 zijn van Tencent’

Situatie rondom System Shock-vervolgen verduidelijkt

Geschreven door Marvin Toepoel op
Nightdive Studios-ceo Stephen Kick verduidelijkt op Gamescom de situatie rondom System Shock 3, en legt uit dat de rechten bij Tencent liggen.

System Shock 3 was al enkele jaren in ontwikkeling bij Otherside Entertainment, de studio van originele System Shock-makers Paul Neurath en Warren Spector. De game verdween echter van het toneel in 2020, waarna Otherside in een kort statement meldde dat Tencent “de System Shock-franchise de toekomst in zou brengen”.

Wat dat precies inhoudt voor de toekomst van System Shock 3 was onduidelijk, totdat Nightdive Studios-baas Stephen Kick de situatie afgelopen weekend enigszins verduidelijkte tegenover VGC. Volgens hem liggen de rechten voor het vervolg namelijk niet meer bij Nightdive (de oorspronkelijke eigenaar en ontwikkelaar van de remake) of Otherside (die de rechten overnamen), maar bij de Chinese grootmacht Tencent.

“Toen we de rechten voor de franchise kregen, licentieerden we de rechten voor de derde game aan Warren en Paul bij Otherside. Zij verkochten de rechten later aan Tencent”, aldus Kick. “Dus Tencent heeft de rechten voor de derde game, en wij hebben de rechten om een remake van de eerste game te maken en mogelijk een remake van de tweede.”

Kick zegt dat hij niet weet of Spector of Neurath – die zijn team wel van feedback en commentaar voorzien voor de System Shock-remake – verbonden zijn aan een vervolg op System Shock 2, en dat het volledig aan Tencent ligt of die er überhaupt komt. “[Tencent] kan technisch gezien ook deel 4 en 5 maken, maar dan moeten ze eerst deel 3 maken. We zullen zien.”

Bron: VGC

Dit artikel delen:

Lees meer

GTFO-maker 10 Chambers werkt aan nieuwe overvalgame Prijsverhoging PlayStation 5 is onsympathiek - Ron en Erik Podcast 401
0

Reacties op: System Shock-maker: ‘Rechten deel 3 zijn van Tencent’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.