Systeemupdates voor PlayStation 5 en PlayStation 4 uitgebracht

Systeemupdates voor PlayStation 5 en PlayStation 4 uitgebracht

Sony heeft systeemupdates voor zowel PlayStation 5 als PlayStation 4 uitgebracht.

Voor PlayStation 5 is update 22.01-05.02.00.03 verschenen en voor PlayStation 4 is update 9.51 verschenen. Beide updates verbeteren volgens Sony de systeemprestaties van de betreffende consoles.

Hoewel niet officieel bekendgemaakt, is het mogelijk dat de patch een exploit in de consoles verwijdert. Een hackersgroep heeft onlangs namelijk een exploit in de consoles gevonden en die aan Sony gemeld - met een geldbedrag als beloning.

Overigens lijkt het er op dat mensen binnenkort hun DualSense-controller via de pc kunnen updaten. Vooralsnog kan dit alleen door de DualSense aan de PS5 te verbinden met een kabel, maar op de officiële PlayStation-site is een license agreement verschenen wat er op lijkt te wijzen dat het straks ook via de site kan. De tekst werd weer snel offline gehaald, maar hieronder is een gemaakte screenshot te zien. Mogelijk wordt de optie binnenkort officieel uitgerold.

 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Wanneer wordt dat statische gekraak dat om de haverklap ontstaat wanneer je met een headset op op de PS5 speelt, gefixt?! Zo gek: dan plug je de headset er even uit en weer in en is het verholpen. Half uurtje later begint het weer. Storend!

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Messtranor @Lavalera @RuanMoleman @iChrisNL @Paxopoxo @Markus88 ja, is wel een vaak terugkomend probleem. Google maar eens op termen als Static Noise Headphone PS5. Met de hardware is niks mis. Nieuwe en dure headset (ook van Sony nota bene) en nooit enig kraakje behalve op de PS5. Maar toevallig las ik net bij het googlen een mogelijke fix (via instellingen). Die ga ik dus proberen! Fijn voor jullie in elk geval dat jullie er geen last van hebben. Is echt mega irritant namelijk!

0
test

@Michael-Raymond-Clayton Dat probleem herken ik ook niet. Ik speel ook altijd met headset op maar geen enkel probleem met statisch geluid tussendoor

0
test

@Michael-Raymond-Clayton dit klinkt eerder als een probleem met jouw hardware (wellicht kabel?). Aan de reacties te zien ben je de enige en als iemand die 99% van de tijd een headset gebruikt herken ik dit probleem ook niet. Statisch gekraak ligt vaak aan kabels die niet goed vast zitten of gewoon stuk zijn.

0

@Michael-Raymond-Clayton Ik gebruik altijd een headset en heb hier nooit last van. Klinkt als een hardware probleem met jouw headset of PS5.

0
test

@Michael-Raymond-Clayton Klinkt als een issue aan jouw kant, misschien troep in de aux aansluiting van je controller? Of anders een issue met de kabel of aux van je headset. Heb je al een andere controller gebruikt? Of als dit hetzelfde probleem geeft een andere headset? Ik speel ook altijd met een headphones op (bekabeld) en heb hier nooit last van gehad met zowel de oude DualSense (die bij eerste PS5 kwam) als de vernieuwde DualSense.

0
test

@Michael-Raymond-Clayton ben bang dat het ligt aan je eigen headset. Even je 3.5mm jack kabel vervangen of USB en kijken of dat helpt. Anders andere controller proberen!

0
test

Hoop dat het probleem waarbij een cd niet gelezen kan worden wanneer er een externe disk of ander apparatuur in zit. Dat is echt een vervelende issue. Ik heb daar last van. Ik heb zelf als een nieuwe ps5 gekregen, maar het probleem is gewoon weer terug.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Messtranor Ok dacht even dat je sarcastisch aan het doen was, maar excuses :-) Ik bedoel blueray disk sorry :-) Cd weet ik niet nog nooit geprobeerd.

0

Aanbevolen voor jou