Nieuws

Systeemeisen voor Oculus Rift verlaagd

Tevens nieuwe sociale 'laag' getoond

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

De forse systeemeisen en de hoge prijs pc-systemen waar de Oculus Rift op draait tot dusver kenmerkten, worden allebei verminderd.

Oculus toonde afgelopen donderdag een aantal technologische vooruitgangen die het prijskaartje van een computer die geschikt is voor de Oculus Rift van zo’n 1000 dollar naar ongeveer 500 dollar terugbrengt.

Oculus demonstreerde daarnaast een functie voor de Rift die een sociale laag over de virtual reality heen legt. Oculus, dat in 2015 door Facebook gekocht werd, bracht Facebook-oprichter Mark Zuckerberg op het podium om de nieuwe functie te demonstreren. Zuckerberg toonde vervolgens hoe hij en twee collega’s via virtual reality met elkaar praatten.

Daarbij was te zien dat de virtuele versies van de lichamen van zijn collega’s hun gezichtsuitdrukkingen weergaven. Zuckerberg toonde ook functies als bellen met een virtuele telefoon, een virtuele selfiestick en een aantal klassieke spellen als schaken en kaarten.

Door NU.nl

Dit artikel delen:

Lees meer

Update: Hangar 13 test patch pc-versie Mafia 3 voor 60 fps Oculus kondigt vr-bril zonder pc of smartphone aan
3

Reacties op: Systeemeisen voor Oculus Rift verlaagd

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • casualkiller

  • 7 oktober 2016 10:33
  Niet verwonderlijk.. zullen ze groots door willen breken zullen ze meer voor de gemiddelde huis tuin en keuken pc moeten gaan, want simpelweg niet iedereen heeft een monsterbak thuis staan., tenminste, niet de gemiddelde 'casual' gamer.

  De hardcore gebruikers wel uiteraard, maar enkel goed dat ze ook voor lagere specs gaan.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • MrTomatoBalls

  • 7 oktober 2016 12:37
  Waar staan de eisen?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Vriess

  • 7 oktober 2016 23:05
  Maar dan is het nog steeds niet echt goed, maar alleen grappig. Veel mensen wachten op echt goeie en betaalbare VR.

  Sharp heeft net een 2.8" 1920 x 2160 IGZO display gemaakt. 2 van die schermpjes en je hebt volle 4K VR. Dat is het betere werk, maar het zal waarschijnlijk wel een centje kosten….

  Sorry hoor, maar ik laat deze, en waarschijnlijk de volgende twee generaties VR headsets aan me voorbij gaan. VR is pas op zijn vroegste over 4 jaar klaar voor de mainstream. Misschien hebben we tegen die tijd 8K, en dat is (naar wat ik ergens heb gelezen) echt de heilige graal. Hogere resoluties schijnen onze ogen niet te kunnen onderscheiden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.