De specificaties die een pc minimaal moet hebben om Shogun 2 te draaien zijn als volgt: een 2 Gigahertz Intel Dual Core- of 2,6 GHz Intel Single Core-processor of een equivalente AMD-processor met SSE2, 1 gigabyte aan RAM voor XP en 2 gb voor Vista of Windows 7, en tot slot een videokaart met 265 mb geheugen die compatibel is met DirectX 9.0c en shadermodel 3.0 ondersteunt. Het spel vereist verder voor zijn installatie 20 gigabyte vrije schijfruimte.

Aanbevolen

Daarnaast maakte Sega de aanbevolen specificaties bekend om het spel optimaal te kunnen draaien. Daarvoor wordt een tweede generatie Intel Core i5-processor of hoger aangeraden of een equivalente processor van AMD. De aanbevolen hoeveelheid werkgeheugen voor XP en Vista/Windows 7 is respectievelijk 2 en 4 gigabyte. Wat betreft de grafische kaart voldoet een Ati Radeon uit de HD 5000- of 6000-serie, of een soortgelijke kaart die DirectX 11 ondersteunt.

Total War: Shogun 2 is het vervolg op het in 2000 verschenen Shogun: Total War. Feodaal Japan werd ooit geregeerd door één overheid, maar is inmiddels opgesplitst in veel verschillende clans, met een voorliefde voor oorlogsvoering. De speler stapt in de schoenen van een Damyo, een leider van een clan, om zo Japan te verenigen onder de vlag van één clan.