Westwood Infiltration ging op de koffie bij Dan Cermak, producer van Renegade, om te praten over de komende FPS game van Westwood. Het idee om een 3d versie te maken van Command & Conquer kwam meteen na de release van het eerste deel. Volgens Dan wist Westwood dat ze met het C&C universum iets speciaals in huis hadden en vooral het idee van de commando sprak ze aan.

Nu zal je in Renegade de singleplayer campaign als commando spelen, de multiplayer optie zal iets speciaals worden. Naast CTF en Deathmatch is er ook de Command and Conquer mode. Deze mode is volgens Dan het hoogtepunt van het spel. In de C&C mode hebben NOD en GDI een basis en is het de bedoeling om de basis van de tegenstander te vernietigen. Om dit te doen moet je credits verzamelen via de harvester of door het vernietigen van vijandelijke gebouwen en mannetjes. Je krijgt dan credits waarmee je betere wapens en voertuigen kan kopen.

Als laatste vroeg WI aan Dan wat de systeemeisen zijn. Vorig jaar was namelijk te lezen op de forums dat je een 800mhz machine nodig zou hebben, waarschijnlijk gaat het hier om de optimale eisen, want om Renegade te kunnen spelen moet je minimaal een Pentium II 400mhz, 96mb Ram en een 16mb videokaart hebben.Dan said that Westwood would not officially support voice communication or more then 32 players, but he also said that Roger Wilco would work fine and you could have more then 32 players in an online game, but they officially only support 32. Westwood is really working hard to make sure game play is balanced and smooth. There has been a running C&C mode beta in which Westwood has been tracking everything, from kills to how long you stay still all in hopes to provide you with one of the most unique and fun multiplay experiences.

Een 400mhz machine lijkt mij aan de lage kant of Westwood weet de performance te verbeteren. De beta loopt namelijk erg schokkerig op mijn 1333 Athlon en dat in een resolutie van 800x600. Dat neemt niet weg dat Renegade een feest voor het oog is als je allerlei tanks, mannetjes en vliegtuigen in actie ziet.