Nieuws
switch oled

Switch voor het eerst in 33 maanden niet bestverkochte console in VS

PlayStation 5 nam in september het stokje over

Geschreven door Michel Musters op
De PlayStation 5 is in september vaker verkocht in de Verenigde Staten dan de Nintendo Switch. Het is voor het eerst in 33 maanden dat de Nintendo-console niet de bestverkochte console in het land is.

Dat laat analist Mat Piscatella weten, die toegang heeft tot de niet publiekelijk uitgegeven verkoopcijfers van tracker NPD. Het is voor het eerst sinds november 2018 dat een andere console dan de Switch het meest verkocht is in de Verenigde Staten. 

De Switch is wel nog altijd de bestverkochte console van 2021 in het land. De PlayStation 5 heeft dit jaar in de VS echter wel het meest opgebracht qua dollars. Dat is ook logisch, omdat de PS5 duurder is dan de Switch.

De precieze verkoopcijfers van beide consoles in de maand september zijn niet bekend. Hoewel niet verduidelijkt, is het mogelijk dat de Switch in september minder vaak verkocht werd, omdat in oktober een nieuwe versie van de console, de Oled-editie, verscheen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Sora nu beschikbaar voor Super Smash Bros. Ultimate Next-gen versie The Witcher 3 zou volgens PEGI vandaag lanceren
1

Reacties op: Switch voor het eerst in 33 maanden niet bestverkochte console in VS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • WitteHerder

    • 19 oktober 2021 13:25
    Lijkt mij logisch, waarom een nieuwe switch kopen als er een nieuw "beter" model binnen een maand uitkomt. Ikzelf zou ook wachten dan. Ik vermoed dat volgende maand de Switch weer boven aan staat, tenzij MS en Sony hun productie beter op orde krijgen

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.