Switch-versie Hollow Knight uitgesteld naar volgend jaar | Gamer.nl

Switch-versie Hollow Knight uitgesteld naar volgend jaar | Gamer.nl

De Switch-versie van Metroidvania-game Hollow Knight is uitgesteld naar volgend jaar, zo laat ontwikkelaar Team Cherry weten.

Hollow Knight zou in eerste instantie "kort na de lancering van de Switch" verschijnen. De game was oorspronkelijk aangekondigd voor Wii U, maar die versie is geschrapt. Volgens de ontwikkelaar heeft men er alles aan gedaan de game dit jaar uit te brengen, maar moet hij nu "begin 2018" uitkomen.


"Vorige week keken we eens kritisch naar de overzetting en besloten we iets meer tijd nodig te hebben. We willen er voor zorgen dat dit niet zomaar een aardige overzetting is, maar een geweldige."

Volgens de ontwikkelaar ligt het uitstel aan het feit dat het de eerste game van de studio is en dat de code van de originele game daardoor niet perfect geoptimaliseerd is voor ports. "We hebben er veel van geleerd voor ons volgende project."

Hollow Knight verscheen begin dit jaar voor pc en is gefinancierd via Kickstarter. De Switch-versie bevat ook alle gratis uitgebrachte dlc, waaronder de Hidden Dreams-update en de Grimm Troupe-uitbreiding.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou