Nieuws
Nintendo Switch

Switch-verkoop gedaald, wereldwijd 89,04 miljoen keer verscheept

Mario Kart 8 Deluxe blijft de bestverkochte Switch-game

Geschreven door Michel Musters op
De verkoop van de Nintendo Switch is het afgelopen kwartaal gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Toch zijn er wereldwijd inmiddels 89,04 miljoen exemplaren van de console verscheept.

Dat heeft Nintendo laten weten bij het bekendmaken van zijn kwartaalcijfers. In het kwartaal dat eindigde op 30 juni zijn er 4,45 miljoen exemplaren van de console verscheept, een daling van 21,7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. 

Er zijn meerdere redenen te opperen voor de daling in verkochte exemplaren. Eerder dit jaar kondigde Nintendo bijvoorbeeld de Switch Oled-editie aan, die pas later dit jaar uitkomt - mogelijk wachten sommige consumenten op die versie van de hybride console. Daarnaast was er in de lente van vorig jaar een stijging in verkoop van alle aan games gerelateerde producten merkbaar door de toenmalige lockdown in verband met het coronavirus. Ook kwam eerder vorig jaar het immens populaire Animal Crossing: New Horizons uit.

Ondanks de daling zijn er inmiddels 89,04 miljoen exemplaren van de Switch verscheept. Daardoor heeft Nintendo sinds 1983 in totaal 800,84 miljoen consoles verscheept, waarmee het bedrijf de meeste consoles van alle consolemakers heeft geleverd. Onder dat aantal vallen zowel consoles als handhelds.

Nintendo heeft ook de verkoopcijfers van diens Switch-games van een update voorzien. Mario Kart 8 Deluxe blijft de bestverkochte Switch-game met 37,08 miljoen exemplaren, gevolgd door Animal Crossing: New Horizons (33,89 miljoen), Super Smash Bros. Ultimate (24,77 miljoen), Zelda: Breath of the Wild (23,20 miljoen) en Pokémon Sword en Shield (21,85 miljoen).

Nintendo maakte ook bekend dat er van Mario Golf: Super Rush inmiddels 1,34 miljoen exemplaren zijn verkocht, waardoor het de op één na succesvolste game in de franchise is - alleen de Nintendo 64-versie is vaker verkocht. Van het pas uitgekomen New Pokémon Snap zijn inmiddels 2,07 miljoen exemplaren verkocht. In totaal zijn er wereldwijd meer dan 632,40 miljoen Switch-games verkocht.

Mario Kart 8

Dit artikel delen:

Lees meer

Gamescom Opening Night Live-show neemt twee uur in beslag Red Dead Online-update voegt nieuwe Opportunity toe
2

Reacties op: Switch-verkoop gedaald, wereldwijd 89,04 miljoen keer verscheept

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  whaha

  • 5 augustus 2021 16:51
  Indrukwekkende verkoopcijfers.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Baroness

  • 5 augustus 2021 17:43
  Mensen wachten op de Oled Switch inderdaad en dan gaat de tel meter weer verder.. Ik hoop dan ook dat Metroid Dread goed gaat verkopen want ik wacht al zo lang op die games.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.