Nieuws
Nintendo Switch

Switch vereist elke week online activiteit om NES-games te kunnen blijven spelen

Toegang tot cloud save data verdwijnt zodra abonnement verloopt

Geschreven door Rick Bloemzaad op
In de afgelopen Nintendo Direct werden details besproken van de nieuwe abonnementsdienst Nintendo Switch Online. Daarin wordt nu duidelijk dat spelers elke week met het internet verbonden moeten zijn op de Switch om NES-games te kunnen blijven spelen.

Op de FAQ-pagina van de Nintendo wordt duidelijk dat leden van Nintendo Switch Online tot zeven dagen lang NES-games offline kunnen spelen. Daarna moet de speler weer verbonden zijn met het internet om opnieuw toegang te krijgen tot de betreffende NES-games.

Daarnaast wordt op dezelfde pagina gesproken over het behoud van de cloud save data. Wanneer een lidmaatschap verloopt voor Nintendo Switch Online verliest de persoon toegang tot de cloud save data van de NES- en Switch-games die op het systeem staan opgeslagen. Wanneer een nieuw lidmaatschap wordt aangeschaft krijgt de persoon weer toegang tot die data. Daarmee is nu ook duidelijk dat de cloud save data en NES-games niet verwijderd zullen worden, behalve als dit handmatig door de persoon zelf wordt gedaan.

Deze aanpak wijkt sterk af van die bij de PS4 en Xbox One. Bij de PlayStation 4 krijgen spelers nog zes maanden toegang tot de cloud save data nadat het lidmaatschap van PlayStation Plus is verlopen. Bij de Xbox One is cloud save data niet verwerkt in het Gold-abonnement en is daarmee voor onbepaalde tijd opgeslagen.

Nintendo Switch Online gaat 19 september van start.

Dit artikel delen:

Lees meer

Wat is jouw ideale (gaming)monitor? Treyarch over waarom Black Ops 4 geen campagne heeft
2

Reacties op: Switch vereist elke week online activiteit om NES-games te kunnen blijven spelen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • casualkiller

  • 14 september 2018 20:46
  Never go full reta.. Nintendo

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • EdwinS

  • 15 september 2018 10:24
  Tja, je vergeet in de vergelijking wel even te vermelden dat als ik games in bv de ps-store koop deze METEEN niet meer kan spelen als ik even niet kan inloggen op PSN, en dit geldt ook voor offline games.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.