Switch vereist elke week online activiteit om NES-games te kunnen blijven spelen | Gamer.nl

Switch vereist elke week online activiteit om NES-games te kunnen blijven spelen | Gamer.nl

In de afgelopen Nintendo Direct werden href="https://gamer.nl/artikelen/nieuws/vijf-features-inbegrepen-in-nintendo-switch-online/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">details</a> besproken van de nieuwe abonnementsdienst Nintendo Switch Online. Daarin wordt nu duidelijk dat spelers elke week met het internet verbonden moeten zijn op de Switch om NES-games te kunnen blijven spelen.

Op de FAQ-pagina van de Nintendo wordt duidelijk dat leden van Nintendo Switch Online tot zeven dagen lang NES-games offline kunnen spelen. Daarna moet de speler weer verbonden zijn met het internet om opnieuw toegang te krijgen tot de betreffende NES-games.

Daarnaast wordt op dezelfde pagina gesproken over het behoud van de cloud save data. Wanneer een lidmaatschap verloopt voor Nintendo Switch Online verliest de persoon toegang tot de cloud save data van de NES- en Switch-games die op het systeem staan opgeslagen. Wanneer een nieuw lidmaatschap wordt aangeschaft krijgt de persoon weer toegang tot die data. Daarmee is nu ook duidelijk dat de cloud save data en NES-games niet verwijderd zullen worden, behalve als dit handmatig door de persoon zelf wordt gedaan.

Deze aanpak wijkt sterk af van die bij de PS4 en Xbox One. Bij de PlayStation 4 krijgen spelers nog zes maanden toegang tot de cloud save data nadat het lidmaatschap van PlayStation Plus is verlopen. Bij de Xbox One is cloud save data niet verwerkt in het Gold-abonnement en is daarmee voor onbepaalde tijd opgeslagen.

Nintendo Switch Online gaat 19 september van start.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou