Switch is wereldwijd 41,67 miljoen keer verkocht

Switch is wereldwijd 41,67 miljoen keer verkocht

Er zijn wereldwijd inmiddels 41,67 miljoen exemplaren van de Nintendo Switch verkocht.

Dat aantal is op 30 september 2019 vastgesteld. Alle exemplaren die daarna zijn verkocht, zijn dus niet meegerekend. Nintendo maakte het cijfer bekend tijdens de onthulling van zijn fiscale kwartaalcijfers.

In juli, augustus en september werden er in totaal 4,8 miljoen exemplaren van de Switch en Switch Lite verkocht. In die periode werden er tevens 35,88 miljoen Nintendo-games verkocht. Het bedrijf verwacht nog altijd 18 miljoen exemplaren van de hybride console te verkopen tussen april 2019 en maart 2020.

Nintendo maakte ook de complete verkoopcijfers van enkele Switch-games bekend. Zo zijn er inmiddels 19,01 miljoen exemplaren van Mario Kart 8 Deluxe verkocht. Op de tweede plaats staat Super Smash Bros. Ultimate met 15,71 miljoen verkochte exemplaren, gevolgd door Super Mario Odyssey en Zelda: Breath of the Wild met respectievelijk 15,38 miljoen en 14,54 miljoen verkochte exemplaren. De op 20 september verschenen remake van Zelda: Link's Awakening is in tien dagen tijd 3,13 miljoen keer verkocht.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Volgens VGChartz staat de Xbox One nu op 44.47miljoen en Nintendo Switch op 39.70miljoen. Dit is dus inmiddels al 41,76miljoen. Als dit zo door gaat betekend het dat binnen een half jaar de Switch de Xbox One voorbij is in verkoop. Erg knap! Nu maar hopen dat thirdparty devs ook eens een exclusieve vette game voor de Switch maken.

0
test

@Exalian-1 Heel knap inderdaad en ik gun het ze enorm. Maar de Nintendo Switch met de Xbox One en PS4 vergelijken is voor mij appels met peren vergelijken. Een handheld hybride vs traditionele "huiskamer" console. Veel mensen hebben ook beide in huis.

0
test

@Paxopoxo en bij de Switch is het ook waarschijnlijker dat je er meerdere per huishouden hebt, wij hebben er bijv 3, ideaal als ik Fortnite of Splatoon 2 met de kids wil spelen.

0

Aanbevolen voor jou