Switch is half miljoen keer verkocht in de Benelux

Switch is half miljoen keer verkocht in de Benelux

De Nintendo Switch is 500.000 keer verkocht in de Benelux, zo heeft Nintendo aangekondigd.

De half miljoen verkochte exemplaren gaat om doorverkoop, dus exemplaren die daadwerkelijk aan consumenten zijn verkocht. De hybride console is sinds maart 2017 te koop.

Woordvoerder Bianca Stirnweis-van Dort meldt aan NU.nl: "Vanaf de lancering van de Nintendo Switch zien we dat het product momentum heeft. En dat is duidelijk het afgelopen jaar nog verder toegenomen."

Nintendo deelt bijna nooit verkoopcijfers uit de Benelux. Daarom zijn er ook geen verkoopcijfers van andere Nintendo-consoles in de Benelux om vergelijkingen mee te maken.

Wereldwijd verkoopt de Switch sowieso goed. Uit kwartaalcijfers blijkt dat er inmiddels meer dan 34,74 miljoen exemplaren van de console zijn verkocht. Er gaan al geruime tijd geruchten over nieuwe modellen. Zo zou er een kleinere versie in de maak zijn die puur als handheld functioneert, alsmede een luxer model met verbeteringen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Elke dag wel ff aan al is t maar ff Tetris99. Ben er wel heel blij mee. Ik had eigenlijk wel meer verwacht voor de Benelux...

0

@EdwinVP een half miljoen exemplaren is inderdaad wat aan de lage kant; maar als je dat zet tegenover 34 miljoen wereldwijd dan lijkt het wel in verhouding.

0
test

@gimbal2 Hoeveel mensen wonen in de Benelux? 50 miljoen? Dan zou 500.000 dan 1 procent zijn, Terwijl 35 miljoen op 7 miljard mensen 0,5% is, dus we zitten wat dat betreft ech tgewoon op gemiddeld hetzelfde. Voor ons voelt 500.000 niet beel maar in verhouding doen we inderdaad net zo goed mee als de hele wereld gemiddeld.

0

Aanbevolen voor jou