Switch heeft totale verkoop van PS4 in Japan ingehaald

Switch heeft totale verkoop van PS4 in Japan ingehaald

Er zijn in Japan inmiddels meer exemplaren van de Switch verkocht dan van de PlayStation 4.

Dat blijkt uit nieuwe wekelijkse verkoopcijfers van Famitsu. In totaal zijn er nu 8.125.637 exemplaren van de Switch verkocht in het land. Van de PlayStation 4, PS4 Pro en PS4 Slim samen zijn er in Japan 8.077.756 exemplaren verkocht.

Dit is vooral opvallend omdat de PlayStation 4 in februari 2014 in Japan beschikbaar kwam, terwijl de Switch pas in maart 2017 verscheen. Het feit dat de Switch als handheld kan functioneren, is mogelijk een belangrijke reden voor het recente succes van Nintendo in het land. Hoewel de Switch overal goed verkoopt, loopt de PlayStation 4 wereldwijd wel enorm voor met bijna 100 miljoen verkochte exemplaren.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Bizar, moet ik er ook maar aan geloven? 🧐 denk dat ik m maar haal!

0
test

@p0wmia Goeie keus. Wel even goed bedenken waaróm je 'm haalt (wat ga je erop spelen). Momenteel heb ik zo'n giga backlog dat ik haast keuzestress krijg.. Tales of Vesperia, Diablo 3 (seizoen 17 begint bijna!), Cuphead, Dragon's Dogma, en nog flink wat andere titels strijden om m'n aandacht.

0
test

Ja japan is gek op mobiliteit. Toen ik daar in een willekeurig koffie restaurantje zat zag ik al minstens 10 mensen op een 3ds spelen. Dat was nog jaren voor de switch uit was. Dus ik vermoed dat de switch die plek ingenomen heeft. Dus dit bericht verbaast me niks. Wel is het toch knap te noemen dat ze dat in redelijk korte tijd al lukt. Ik heb mijn switch ook enkel als handheld. Lekker in de zon, in de tuin, op vakantie.

0

@watashi wa maurice desu. In september-oktober was ik een maand in Japan maar toen zag ik de Switch niet zo heel veel in het wild. Geloof dat ik er maar een stuk of 3 zag. Ik verwacht als de geruchten over de goedkopere Switch klopt en die uitkomt, dat je ze een stuk meer op straat ziet.

0
test

@Gamegod Ah ja dat kan kloppen. Ik ben ook als sinds veel jaren niet meer in Japan geweest. Sinds eind 2015. Tijden zijn veranderd want ik geloof dat Japan ook nasaal mobiele games omarmt heeft in die tijd. Dus ik geloof meteen dat er een wisseling is. Toch is het opmerkelijk dat een draagbare console meer verkoopt dan een sterkere voor op tv. Er miet toch een reden voor zijn. Hoewel dat ook gewoon kan zijn dat Nintendo franchises beter doen in Japan dan die van Sony.

0

Aanbevolen voor jou