Eén dode na valse melding om Call of Duty-potje | Gamer.nl

Eén dode na valse melding om Call of Duty-potje | Gamer.nl

In Kansas is vorige week vrijdag een dode gevallen na een valse melding door een gefrustreerde Call of Duty-speler. De man die naar aanleiding van de politie-inval overleed had niets te maken met de ruzie.

Twee teams speelden een potje Search & Destroy in Call of Duty WW2 tegen elkaar voor 1,50 dollar (1,25 euro). Na het potje kwamen alle spelers in een hevige discu ie terecht. Twee van deze spelers uit hetzelfde team, wiens gebruikersnamen M1ruchle en baperizer zijn, kregen uiteindelijk ruzie.

Een teamgenoot liet in een interview met DramaAlert weten dat M1ruchle per ongeluk baperizer neerschoot in het potje wat ze na de ruzie speelde. Vervolgens bleven ze elkaar tijdens het potje neerschieten en escaleerde de ruzie steeds verder. De ruzie werd op een gegeven moment zo heftig, dat baperizer begon te dreigen om M1ruchle te 'swatten'. Swatten is wanneer iemand een valse melding bij de politie doet, zodat een SWAT-team (Special Weapons and Tactics) naar een adres komt om de mensen in dat huis de schrik van hun leven te geven. Dit wordt al jaren gedaan tijdens streams, om mensen bang te maken.

CoD WW2

M1ruchle gaf een adres door aan baperizer, dat achteraf van zijn oude woning bleek te zijn. Baperizer kwam in contact met Swautistic, die bekendstaat als iemand die graag SWAT-teams naar huizen stuurt. Swautistic, een pseudoniem voor Tyler Barri uit Los Angeles, belde de politie op en beweerde dat hij zijn vader had neergeschoten, benzine over zijn hele huis had gesprenkeld en nu de rest van zijn familie in het vizier hield. Hij gaf aan dat hij niet van plan was het wapen te laten vallen en raadde de politie aan om zo snel mogelijk langs te komen.

Toen het ongerelateerde 28-jarige slachtoffer Andrew Finch besloot de herrie buiten zijn huis te inspecteren, werd hij begroet door agenten die aan de andere kant van de straat hem onder schot hielden. Een agent interpreteerde een beweging van de ongewapende man als bedreigend en opende het vuur. Daarop stormden agenten naar binnen om de ‘gijzelaars’ te bevrijden. Die werden naar buiten gestuurd door de voordeur, waar het slachtoffer nog steeds lag, en werden ze in de boeien geslagen. Later in het ziekenhuis is Andrew dood verklaard.

WW2

Swautistic

Swautistic ontkent dat hij verantwoordelijk is voor de dood van Andrew Finch. Op Twitter zei hij, in een inmiddels verwijderde tweet: "Ik heb niemand gedood, want ik heb het wapen niet gevuurd en ik ben ook geen SWAT-lid". De politie dacht daar toch anders over en de volgende dag is hij opgepakt. Het is nog onduidelijk of de politie naar M1ruchle en Baperizer op zoek is. Uit hetzelfde interview met een teammaat van Drama Alert is duidelijk gemaakt dat baperizer een 18 jarige jongen is, wiens vader zelfs politieagent is. De identiteit van M1ruchle is nog onbekend. Het enige wat de teammaat in kwestie weet is dat hij tu en de 15 en 20 jaar oud is en dat zijn voornaam Shane is.

Er is een GoFundMe gestart om de nabestaanden te helpen om de begrafenis te betalen. Het doel van $20.000 is gelukkig al behaald, er is momenteel bijna $27,000 opgehaald.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou