Nieuws
Ready or not

SWAT-game verliest uitgever na vermeend schoollevel

Team17 ziet af van uitgave Ready or Not

Geschreven door Jacco Peek op
Team17 ziet af van het uitgeven van de tactische shooter Ready or Not na een hint naar een schoollevel.

In Ready or Not maken spelers deel uit van een SWAT-team, waarbij ze vijanden moeten uitschakelen of arresteren.

Volgens ontwikkelaar Void Interactive heeft de studio het besluit 'gezamenlijk' besloten met uitgever Team17. In een statement aan Kotaku bevestigt Team17 dat.

Vermoedelijk ontstond de breuk aan de hand van een level dat een schietpartij op een school weergeeft, zo blijkt uit een reactie van een ontwikkelaar op Reddit. Het level wordt mogelijk in een toekomstige update toegevoegd. In een recente tweet zegt Void Interactive dat er 'geen eenvoudige manier' is om een schietpartij op een school weer te geven en dat het 'bewust is van de verantwoordelijkheid' die bij een dergelijk level komt kijken.

"'School' is niet alleen onderdeel van het verhaal van Ready or Not, het is onderdeel van duizenden verhalen van mensen over de hele wereld", zegt de ontwikkelaar. 

"Het is het verhaal van degenen die te vroeg zijn gestorven door het toedoen van een gestoorde schutter, het verhaal van familie en vrienden die wachten op een telefoontje dat nooit komt, het verhaal van eerstehulpmedewerkers die alles deden wat ze konden, maar het was niet genoeg."

Tot slot zegt Void Interactive haar 'visie' te blijven volgen en te blijven 'luisteren'.

Dit artikel delen:

Lees meer

Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl-soundtrack uitgebracht 'Star Wars Eclipse kampt met productieproblemen'
3

Reacties op: SWAT-game verliest uitgever na vermeend schoollevel

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Rachid.H

  • 24 december 2021 16:10
  Is voor sommigen misschien wel een controversiele topic als er een school level inzit. Is uiteraard vreselijk dat dit gebeurt. Maar het is een realistische scenario waar first responders en daarna SWAT mee te maken kan krijgen. Dat het in een spel wordt gedaan kun je je mening over hebben, maar als de ontwikkelaar zegt dat het absoluut niet Is om deze school shootings te verheerlijken, echter om te laten zien waar law enforcement mee te maken heeft. Dan zou in mijn optiek zo een level er wel in mogen en zou het spel uitgebracht kunnen worden. Je kunt als je erop tegen bent of absoluut niet vind kunnen, het spel laten staan.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Kitsunebi

  • 24 december 2021 16:27
  Dit blijkt complete bullshit te zijn vanuit Kotaku. Het was al bekend dat deze game een school level zou krijgen in een trailer voordat Team17 met VOID in zee ging. Daarnaast was Team17 op de hoogte van alle plannen van Void over deze game. Ze wisten dus al over dit level voor deze (erg slecht gecommuniceerde) reactie op Reddit van een Dev.

  Compleet dus uit de lucht gegrepen en clickbait. Op Kotaku had het 200+ comments terwijl de rest van de artikelen 20 comments hadden. Eurogamer nam het ook klakkeloos over en here we are op gamer.nl. Zat er al op te wachten gister..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  oropher

  • 24 december 2021 22:54
  Heel kort door de bocht kan je om dit soort situaties te voorkomen twitter, facebook en instagram wereldwijd verbieden.
  Kort gezegd, sociale media de nek om draaien.
  Komt naar mijn mening alleen maar ellende van.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.