Some guys have all the luck... Gamespot vloog naar Tokio en was daar vandaag in staat om een voor 70% voltooide Sonic Advance eens onder de loep te nemen.

Volgens de gameswebsite speelt Sonic Advance compleet anders dan Sonics laatste handheld uitje op de Neo Geo Pocket, maar speelt het meer als Sonic Adventure (2) op de Dreamcast.

Gamespot weet ons ook te vertellen dat Sonic Advance grafisch erg mooi in elkaar steekt, het beelt loopt smooth en de karakters bewegen zoals ze horen te bewegen. Ook bewegen Sonics stekels als hij rent.

The level we played, set in a beach area, offered classic Sonic gameplay, emphasizing speed and ring collecting. Enemies, in keeping with the level's theme, included crabs and sandflies. A boss level had you facing off against Dr. Robotnik in a car that went across the screen, swinging a giant hammer as it passed. Control was tight and responsive, and the action was suitably fast. The sound in the game was typical Sonic, although the level music didn't quite capture the feel of classic Sonic tunes. Still, the game should defintiely be one to watch for as it heads towards the States.Sonic Advance wordt niet de eerste trip van Sonic naar een niet-Sega platform, eerder was hij te bewonderen op de Neo Geo Pocket Color, maar het feit dat Sonic een concurrentie strijd met Mario aangaat op een console is toch een speciaal feit.

De release van Sonic Advance staat al voor November 2001 in de States, dus het ontwikkelaar Dimps mag wel eens op gaan schieten om de resterende 30% van de game op tijd af te krijgen.