Survivalgame The Long Dark nu uit op Early Access | Gamer.nl

Survivalgame The Long Dark nu uit op Early Access | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Vorig jaar werd het spel succesvol gefinancierd via Kickstarter. Ontwikkelaar Hinterland Games zegt dat het verwacht nog twee à drie maanden nodig te hebben om de game helemaal af te maken. Ook meldt de ontwikkelaar dat het spel waarschijnlijk duurder wordt als het eenmaal officieel uit is.

In The Long Dark komen spelers terecht in een wereld zonder moderne technologie, waar ze overgeleverd zijn aan de elementen. Ze moeten slecht weer, voedsel- en watertekort en wilde dieren zien te overleven. Ook zullen spelers op hun hoede moeten zijn voor computergestuurde overlevenden. Vanaf de officiële release is er zowel een vrije als verhalende modus beschikbaar.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou